*** cei care doriţi să vă înscrieţi în această practică veţi face acest lucru atât prin intermediul formularului de înscriere de pe blog, cât şi conform indicaţiilor de mai jos ***

 

Dragi Profesori, Colegi, Studenţi, Parteneri,

După cum ştiţi, Fundaţia Archaeus a apărut ca o necesitate în dezvoltarea unor practici sudenţeşti creative în care experimentul şi lucrul direct, manual, cu materialele (în special cele naturale) au un rol determinant.

Din anul 2010 la Dealu Cerului, în rezervaţia Cheile Nerei-Beuşniţa, Fundaţia are invitaţi din diverse domenii conexe, care, pe anumite teme dezvoltă împreună cu studenţii proiecte sau teme care sunt puse, mai apoi, în practică. Din anul 2011 această acţiune a luat o dimensiune internaţională ( avînd invitaţi studenţi şi profesori din strainatate), iar din 2012 Fundaţia Archaeus a oferit burse pentru 3 studenţi prin acţiunea Sky Sailing / IONIAN SEA , fiind prima organizaţie privată (din Romania) care susţine excelenţa pentru studenţii arhitecţi.

P r o g r a m u l  Î n t â l n i r i l o r  M u l t i d i s c i p l i n a r e, ediţia a 4-a, IULIE-AUGUST 2013, organizate de Fundaţia Archaeus în cadrul Centrului Experimental de Arhitectură Dealu’ Cerului

Tema – Cum Construim concepte? (PARTEA A 2-A)
Arhitectură, Artă, Film, Foto, Grafică, Dans, Design, Muzică, Regie, Vestimentaţie…

Dintre invitaţi –
Juri Troy (AU) – se întoarce pentru un workshop pe tema arhitecturii conceptuale în care energia joacă un rol important,
Cristi Puiu (RO) – vine la Dealu’ Cerului pentru a ne vorbi despre arta filmului,
Carmen Bianca (IT) si Răzvan Marchis (RO) vor conduce un workshop despre imagine,
Filippo Cima (IT), despre designul auto – concepte şi tehnici de lucru,

Arhitectura va fi dezbătută şi conceptualizată de către: Dorin Ştefan Adam şi Mădălina Iftimi / MÂNĂ DE LUCRU (RO), Cătălin Milea (NL) si Sian Brie (RO) ne vor introduce în teoria ritmului….muzical si nu numai,
Ovidiu Micşa va experimenta împreuna cu noi conceptul de fotografie argentică şi cameră obscură,
Oana Coarfă /REPUBLIC OF ARCHITECTS (RO), Claudiu Toma (PARASITE STUDIO (RO)….
Pierre Bortnowski (RO) va susţine un curs – evident practic – despre tencuieli pe bază de lut…

Conform tradiţiei vom redeschide atelierul de realizare a proiectelor (TERASĂ CASUŢ PROFESORI, ACOPERIRE CUPTOR, AMENAJARE INTERIOARA CASUŢ…ETC) odată cu lansarea unor teme noi….

Le chef (bucătarul), a confirmat participarea …şi vine cu reţete noi…gătite mai ales în cuptorul pe l-am construit anul trecut. Seara, în jurul focului sau în sala de conferinţe vom dis(pu)(cu)ta problema conceptului…şi nu numai.

Clubul plutitorilor se redeschide pe data de 28 iulie….si acceptă noi membri…:)

Detalii se adaugă în fiecare zi pe site-ul studioarchaeus.ro/fundatia sau Fundaţia Archaeus pe Facebook.

Rugăm pe cei doritori să aplice pe adresa de mail – office@studioarchaeus.ro, pînă în 24 iunie ora 24.00 (inclusiv). Aplicaţia constă în trimiterea pe adresa de mail, înscrisă mai sus, a 3/trei fişiere după cum urmează:

1- Scrisoare de intenţie. Aceasta va fi scrisă la un rând şi jumătate cu Arial 11, nu mai mult de 1000 de caractere şi va sintetiza motivaţia pentru care doriţi să participaţi la Dealu’ Cerului 2013.
2- Curicullum vitae. Maxim două pagini, Arial 11 cu fotografie de dimensiunea 3×5 cm în colţul din stânga sus. Nu se acceptă CV în format European. Acesta va fi personalizat de către aplicant şi va contine toate datele necesare, inclusiv date de contact / adresă, numar de telefon şi adresă de mail.
3- Afiş personal. Aplicantul va realiza (tehnică la alegere) un afiş format A4 (vertical) în care va prezenta sintetic cel mai bun proiect(reprezentativ) realizat în ultimii doi ani (sau în cele două semestre pentru studenţii din anul I). Pentru un proiect realizat în echipă se pot face aplicaţii cu un numar de afişe egal cu numarul de aplicanţi din echipă, evident cu detalierea aceluiaşi proiect…(de exemplu dacă o echipă de 4 studenţi a lucrat la un concurs iar doi dintre aceştia doresc să aplice, pot realiza două formate A4 cu acelaşi proiect, evident date diferite din acesta)
Titlul proiectului şi numele aplicantului ( inclusiv numele profesorului coordonator) va fi scris cu Arial 12 bold în partea superioară a afişului.

Formatul de trimitere a celor trei fişiere nume prenume.zip va fi :
2013 nume prenume SI. pdf, pt. Scrisoare de intenţie,
2013 nume prenume CV. pdf , pt. Curicullum Vitae,
2013 nume prenume P. pdf , pentru proiect

ATENŢIE! Orice aplicaţie în afara regulilor descrise mai sus poate hotărî excluderea din selecţie.

Criterii de selecţie –
a) Calitatea demersului şi creativitatea afişului şi a conţinutului,
b) Forţa motivaţiei scrisorii de intenţie,
c) Calitatea CV-ului, nu prin cantitatea acţiunilor

Limba engleză este necesară în comunicarea cu profesorii invitaţi.
Taxa de participare şi suma necesară pentru masă (aprox. 30 ron/zi – 3 mese) va fi pregatită pentru 26 iulie 2013.

Orice finanţare a acestei acţiuni prin contracte de sponsorizare sau susţinere este posibilă, firmele susţinătoare vor fi înscrise pe afişele Fundaţiei,site-ul acesteia şi expoziţia Fundaţiei Archaeus din luna octombrie 2013 de la Palatul Ghica.

IMPORTANT!!!!!! Nu se acceptă participări provizorii.

Pentru participări doar în weekend-uri se va contacta prin mail organizatorul, până în data de 20 iulie 2013 pentru a primi în scris condiţiile de participare. Fără această prenotare nu este posibilă participarea la acţiunile din Dealu’ Cerului 2013. Participările la workshop-uri sunt condiţionate ca şi număr de participanţi de fiecare invitat în parte. Vă mulţumim pentru înţelegere.

Selecţia va avea loc în data de 25 si 26 iunie, lista finală va fi publicată cel târziu în 27 iunie 2013. Barajul, în caz de punctaj egal, se va realiza prin tragere la sorţi de către organizatori.

Pentru că se doreşte şi o omogenizare a anilor de studiu, se estimează numarul de locuri astfel: 5 studenţi anul I, 5 studenţi anul II, 7 studenţi anul III, 13 studenţi ceilalţi ani de studiu.

Biblioteca Dealu’ Cerului aşteaptă în continuare să crească, de accea vă rugam să donaţi o carte (cu adevarat valoroasă) pentru a întregi colecţia. Biblioteca a luat fiinţa în 2012, participanţii şi invitaţii au acces liber la raft :).

Pe cartea (cărţile) donate veţi scrie – Pentru Biblioteca Dealu Cerului, din partea……….2013. (Noua bibliotecă are deja donate peste 150 de volume, reviste şi/sau cataloage de arhitectură.)

Cu mult drag şi respect,
Marius Miclauş

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

1,000 Little Hammers

Contextual Library

THE FUNAMBULIST MAGAZINE

Politics of Space and Bodies

arhitectura5tm

atelier proiectare an 5 FAT

I TM

Pagina anului 1 de la Facultatea de Arhitectura Timisoara

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 101 alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: