COLECTIV PROFESORAL

clau1

CLAUDIU TOMA 
s.l. dr. arhitect | decan de an | ParasiteStudio   

Claudiu TOMA este absolvent al Facultății de Construcții și Arhitectură din Timișoara, promoția 2003, masterand al aceleiași facultăți cu specializarea ,,Restructurarea ambientelor și a clădirilor istorice” în 2004, absolvent al cursului postuniversitar „Restaurarea suprafețelor” organizat de UNESCO şi Facultatea de Arhitectură Timișoara. De asemenea, este arhitect asociat in cadrul biroului PARASITE Studio din Timisoara si doctor in arhitectura cu teza "MEDIA LOCUIRE - directii in arhitectura locuintei contemporane", sustinuta in cadrul UAUIM Bucureşti in anul 2015, sub indrumarea prof. dr. arh Ana Maria ZAHARIADE.
WhatsApp Image 2022-02-01 at 9.42.21 PM

DANIELA NEGRIŞANU 
s.l. dr. arhitect

Absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism Timișoara, promoția 2004, Daniela NEGRIȘANU a urmat masterul de ”Restaurarea ambientelor și clădirilor istorice” în cadrul aceleiași facultăți, urmate apoi de studiile doctorale, finalizate cu doctorat în domeniul arhitectură, pe tema locuirii. Din anul 2004 a fost cadru didactic asociat al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, apoi cadru didactic titular.

În paralel cu activitatea didactică, Daniela Negrișanu este membru al Comisiei Naționale de Acordare a Dreptului de Semnătură, din partea OAR Național și profesează în cadrul biroului de arhitectură RD SIGN, la care este cofondator.
COCO
CODRUŢA NEGRULESCU  
dr. arhitect | atelier  TREI - http://www.arhiforum.ro/arhitecti/codruta-negrulescu

Codruţa  NEGRULESCU este absolventă licenţiată a Facultății de Construcții și Arhitectură din Timișoara, promoția 1999. Între anii 1999 şi 2000 a urmat ciclul de studii aprofundate  din cadrul aceleiaşi facultăţi, specializându-se în „Restructurarea ambientelor și a clădirilor istorice". În anul 2021 obţine titlul de doctor în arhitectură cu o teză despre diferenţele de percepţie dintre arhitecţi şi profani în raport cu ceea ce consideră arhitecţii a fi arhitectură de calitate. Din anul 2004 activează împreună cu arh. Cosmin Bloju si arh. Victor Popovici în propriul birou de arhitectură, „atelier TREI”. Această activitate a fost recompensată cu premii în cadrul unor anuale şi bienale de arhitectură regionale şi naţionale. Este membră a organizaţiilor profesionale OAR şi RUR.
Foto profil

ȘTEFANA BĂDESCU 
asistent universitar, dr. arhitect 

Ștefana BĂDESCU este arhitect, asistent universitar și cercetător în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, Timișoara. După absolvirea facultății în 2012, și-a continuat studiile la nivel de master, în domeniul urbanismului. De asemenea, a obținut titlul de doctor în Arhitectură, în noiembrie 2017.

Ca proiectant, activează în cadrul propriului birou, colaborând cu mai multe ateliere de proiectare din oraș în vederea elaborării unor proiecte de dezvoltare / regenerare urbană la scară mare.

În ceea ce privește activitatea didactică, Ștefana BĂDESCU a început să activeze în acest domeniu imediat după absolvire, iar în prezent deține poziția de asistent universitar. În această calitate, coordonează sau colaborează la mai multe discipline, precum proiectarea de arhitectură, istorie & teorie urbană sau proiectarea de urbanism.

În sfârșit, în calitate de membru al Centrului de Cercetare din cadrul facultății, Ștefana BĂDESCU este implicată în mai multe proiecte de cercetare, fiind interesată în mod deosebit de subiecte precum cooperarea regională și implicarea comunității în conservarea și promovarea valorilor locale.

Picture1

RĂZVAN OPRIȚA 
arhitect 

Răzvan OPRIȚA este absolvent al Facultății de Construcții si Arhitectură din Timișoara, promoția 2000, masterand al aceleiași facultăți cu specializarea ”Restructurarea ambientelor și a clădirilor istorice” în 2001, absolvent al cursului postuniversitar “Restaurarea suprafețelor de arhitetura” organizat de UNESCO şi Facultatea de Arhitectură Timișoara. Până în prezent își desfasoară activitatea didactica în diverse forme în cadrul Facultății și activitatea profesională în propriul birou de proiectare. Se afla într-o continuă activitate de cercetare formală.
WhatsApp Image 2022-02-03 at 10.26.57 AM

LAURENȚIU STOIAN 
arhitect

Laurentiu STOIAN este arhitect cu drept de semnatura si cadru didactic asociat in cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism Timisoara. A absolvit facultatea in anul 2003 iar incepand cu anul 2006 este arhitect cu drept de semnatura in cadrul Ordinului Arhitectilor din Romania. De asemenea incepand cu anul 2014 este si auditor energetic pentru cladiri, gradul 1. 

Este arhitect coordonator in cadrul propriului birou de arhitectura Arhibazic incepand cu anul 2009.

In ce priveste activitatea didactica, face parte din colectivul profesoral al atelierului de proiectare al anului 2 si de asemenea coordoneaza orele de proiectare asistata de calculator CAD si BIM de la anii 3 si 5.
poza

IASMINA ONESCU 
s.l. dr.arhitect

Iasmina ONESCU este absolventa a Facultatii de Arhitectura si Urbanism Timisoara, promotia 2009-2015, ciclul licenta+master. In anul 2020 a finalizat studiile doctorale in domeniul vulnerabilitatii cladirilor istorice, teza elaborata in limba engleza si sustinuta prin intermediul a peste 30 de articole stiintifice publicate, iar din anul 2016 este cadru didactic al Facultatii de Arhitectura din Timisoara. In prezent, activeaza in cadrul biroului de proiectare 3DSN Design Studio, pe partea de arhitectura rezidentiala si isi continua cercetarea in domeniul protejarii patrimoniului construit si dezvoltarii unor metode simplificate de evaluare a vulnerabilitatii acestuia.
94038614_10219821143431968_890009243405516800_o

ALEXANDRA PASCOTESCU (VITAN)
arhitect, doctorand UAUIM

Alexandra PASCOTESCU este absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, promoția 2019. În anul universitar 2017/2018 a urmat cursurile programului de masterat al Facultății de Arhitectură din cadrul Université Catholique de Louvain din Tournai, Belgia,  iar în prezent este doctorand al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București, studiind tema reprezentării grafice în arhitectură.  

De-a lungul ultimilor ani de facultate a colaborat cu biroul de arhitectură Parasite Studio, iar de la absolvire și până în prezent lucrează ca arhitect în cadrul biroului de arhitectură RDsign Studio. Totodată, din anul 2019 este cadru didactic asociat la Facultatea de Arhitectură și  Urbanism din Timișoara, în cadrul atelierului de proiectare al anului al II-a.
MIRELA SZITAR-SÎRBU 

arhitect


LOREDANA GAIȚĂ
arhitect, doctorand UAUIM 

Loredana GAIȚĂ a absolvit în 2015 Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, urmând timp de un an programul de masterat al Facultății de Arhitectură din cadrul Université Catholique de Louvain în Bruxelles, Belgia. În prezent este doctorand al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București, sub coordonarea prof.dr.arh. Ana Maria Zahariade.

Proiectele sale de arhitectură și design de interior au fost premiate (BETA 2018, 2020, BigSee 2019), prezentate în expoziții (RDW 2019-21, BETA 2020) și publicate în reviste sau cataloage (Zeppelin, Igloo, 50 de ani FAUT). Practica sa profesională este diversă, Loredana coordonând sau contribuind la diverse procese de îmbunătățire a spațiului public - urban și social, precum: UPT Campus Creativ, 2023, Timișoara verde-albastră, 2018-prezent, OAR Concursuri, 2017-2021, Programul Cultural al proiectului Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, 2015-2016, Fabricăm, 2015, Exploatarea culturală Petrila, 2018, Resilience Lab, 2018-2019, Casa care-mi place, 2014, 2016.

Lasă un comentariu

1,000 Little Hammers

Contextual Library

arhitectura5tm

atelier proiectare an 5 F.A.U.T.

I TM

Pagina anului 1 de la Facultatea de Arhitectura Timisoara